4 4
Page not found
Сторінку не знайдено - Totum
25.11.2022
НБУ пом’якшив валютні обмеження для благодійних фондів

4 листопада НБУ вніс чергові зміни до правил валютного регулювання на період війни (постанова Правління НБУ від 04.11.2022 № 227). Вказані зміни, зокрема, стосуються волонтерської та благодійної діяльності.

✅ А саме:
1️⃣ благодійні фонди зможуть оплачувати імпортні контракти не використовуючи коштів у іноземній валюті на своїх рахунках. Так, нагадуємо, що на період воєнного стану банки не можуть купувати іноземну валюту за дорученням юридичної особи, яка має кошти в іноземних валютах, розміщених на поточних та вкладних (депозитних) рахунках. Така особа виконує зобов’язання в іноземній валюті за рахунок наявних у неї коштів в іноземній валюті. Однак, з 4 липня вказане правило не діятиме для благодійних фондів. Причиною такого послаблення є те, що іноземна валюта може надходити на рахунки благодійних фондів як допомога з цільовим призначенням.

2️⃣ до переліку товарів, розраховуватися за які волонтери можуть без обмежень у сумі, еквівалентній 100 000 гривень в місяць, додано тепловізори.

Крім того, НБУ дозволив банкам надавати тендерні гарантії на операції з експорту товарів. На думку НБУ, зазначені зміни покращать умови ведення бізнесу для українських виробників, адже тендерні гарантії застосовуються для виходу на нові ринки та пошуку нових експортних можливостей.

Legal assistance in a short time

    Leave a request