4 4
Page not found
Сторінку не знайдено - Totum
15.04.2022
Поновлення строку договору оренди землі під час війни

Попри війну економіка повинна працювати. Це стосується і землекористувачів. Законодавець, розуміючи стратегічне значення аграрного сектору, поновив автоматично на 1 рік чинність договорів користування землями сільгосппризначення. Однак, питання дії договорів оренди іншого призначення регулюється старими нормами.

Тому не варто забувати про необхідність дотримання відповідної процедури. Вчасно подавайте лист-клопотання разом з пакетом документів (у т.ч., що засвідчують належне виконання усіх умов договору протягом строку його дії) до сторони орендодавця, якщо ваш договір оренди датований до 16.07.2020 року, або пізніше, але земельна ділянка публічної форми власності незабудована чи приватний власник не надав вам права щодо автоматичної пролонгації.

Попри те, що ринок землі станом на сьогодні фактично зупинився (внаслідок прямої заборони та/або відсутності доступну до відповідних реєстрів), частково процедура може реалізуватися навіть за таких умов.

До прикладу, якщо ви як землекористувач та знаходитеся в безпечному місці, однак, не маєте доступу до ваших правовстановлюючих документів або не можете підготувати документи у паперовому вигляді, альтернативним способом повідомлення орендодавця про намір продовження співпраці буде використання кваліфікованого електронного підпису.

Нагадуємо, що чинне законодавство не ставить в обов’язок використання печатки юридичної особи.

Зрозуміло, що першочергово органи місцевої влади зосереджені на прийнятті рішень, пов’язаних з обороною населеного пункту від ворога. Однак, питання забезпечення діяльності бізнесу стоїть далеко не на останньому місці. Відтак, відповідні дії почнуть прийматися найближчим часом.

Все буде Україна!

Legal assistance in a short time

    Leave a request