4 4
Page not found
Сторінку не знайдено - Totum
24.05.2022
Воєнний стан і суди: актуальна інформація

24 лютого 2022 року на території України ввели воєнний стан. Це спричинило низку проблем із відправленням правосуддя.

Що з судами: працюють чи ні?

Суди, як державний орган, який покликаний захищати права на інтереси осіб у нашій державі, має функціонувати в умовах безпечних для життя та здоров’я його учасників.

Саме тому 24.02.2022 Рада суддів України прийняла рішення «Щодо вжиття невідкладних заходів для забезпечення сталого функціонування судової влади в Україні в умовах припинення повноважень ВРП та воєнного стану у зв’язку зі збройною агресією збоку РФ».

✅Було ухвалено:

–   звернути увагу всіх судів України, що навіть в умовах воєнного або надзвичайного стану робота судів не може бути припинена;

–   у випадку загрози здоров’ю, життю та безпеці відвідувачів та працівників суду здійснення судочинства певним судом може бути припинено до усунення обставин, які зумовили небезпеку;

–   розробити рекомендації судам щодо порядку здійснення евакуаційних заходів та передачі справ;

–   для розв’язання невідкладних питань створити оперативний штаб у складі членів Ради суддів, голови ВС, керівника ДСА, голови Служби судової охорони.

❗️І саме за розпорядженням Голови Верховного Суду у зв’язку зі збройною агресією робота певного суду може бути припинена. Але є важлива умова –  обов’язково визначаються суд, який буде здійснювати правосуддя замість суду, який тимчасово припинив свою роботу.

Legal assistance in a short time

    Leave a request