28.09.2020
Державна фінансова допомога для сільськогосподарського бізнесу

Коментар від Дмитра Савчука щодо державної підтримки аграрної галузі

Держава зацікавлена в розвитку аграрної галузі. Щоб підтримати малий та середній бізнес законодавці здійснили перерозподіл 4 млрд грн на державні програми з підтримки агропромислового комплексу (АПК) у 2020 році.

Стати учасниками такої програми можуть фермерські господарства (ФГ), обслуговуючі кооперативи та агропідприємства, які займаються: садівництвом, виноградарством, хмелярством, тваринництвом, переробленням сільськогосподарської продукції та іншим.

Окрім фінансової підтримки розвитку сільського господарства передбачено програму часткової компенсації вартості сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва на безповоротній основі.

Більшістю програм передбачена фінансова підтримка, проте є можливість залучення коштів від Українського державного фонду підтримки фермерських господарств на конкурсній основі. Фінансова підтримка передбачає користування коштами і їх повернення (без відсотків за користування ними).

Щоб взяти участь в державних програмах потрібно підготувати пакет документів і звернутися до Мінекономіки, Укрдержфонду або уповноваженого банку до 01.10.2020 р. по більшості програм!

З деталями фінансування та строками подачі документів на державні програми можна ознайомитись за посиланням: https://bit.ly/30cKab6

Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку