02.06.2021
Дозвіл на будівництво

Для того щоб почати будівельні роботи зі зведення об’єкта нерухомого майна необхідно попередньо отримати дозвільну документацію на будівництво, а саме – дозвіл на виконання будівельних робіт.

Подати документи для отримання дозволу на будівництво об’єктів класу СС2 і СС3 можна лише в онлайн-форматі. Так, документи приймаються через портал “Дія”.

Для того щоб подати документи, вам необхідно буде заповнити онлайн-форму на надання послуги. Заяву на отримання дозволу на виконання будівельних робіт буде сформовано системою автоматично.

До заяви необхідно також додати такі копії документів:

– документ, що підтверджує право власності або користування земельною ділянкою;

– якщо щодо будівель та інженерних споруд проводяться роботи з їх реконструкції, капітального ремонту або реставрації, необхідно надати Витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно;

– якщо будівельні роботи проводяться не власником нерухомого майна, також буде потрібне нотаріальне узгодження власника;

– частина проєктної документації. Залежно від того, що планується: нове будівництво, капітальний ремонт, реконструкція або реставрація, документи, які слід надати, будуть відрізняться.

Документи, які подаються разом із заявою, повинні надаватися в PDF-форматі та бути належної якості.

Отриманню дозволу на будівництво передує проходження таких процедур, як, зокрема отримання вихідних даних та розробка проєктної документації на будівництво. У деяких випадках, передбачених чинним законодавством, потрібна експертиза проєктної документації та її затвердження.

Для того щоб успішно пройти процедуру отримання дозволу на будівництво потрібно правильно сформувати необхідний пакет документів, виключити ризики отримання відмови, а також заощадити свій час та інші ресурси, рекомендуємо вам звертатися за допомогою до компетентних фахівців.

Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку