05.06.2023
Кейс: Спори у сфері орендних правовідносин

Свобода договору – укласти чи не укласти договір оренди земельної ділянки – не може у всіх випадках мати абсолютний характер, особливо у разі, коли є законні підстави для орендаря вимагати вчинення відповідного правочину.

✅ Суть звернення
В одній зі справ Клієнт звернувся за отриманням правничої допомоги з тим, що місцева рада безпідставно ухилялася від укладення договору, попри наявність рішення про надання йому відповідної земельної ділянки в оренду.

✅ Що було зроблено
Наші адвокати знайшли вихід із правової ситуації та запропонували Клієнту подачу позову до суду з вимогою про визнання укладеним договору оренди земельної ділянки у редакції, викладеній позивачем.

Загалом, важливо правильно обрати спосіб судового захисту, інакше суд може відмовити у задоволенні позовних вимог з підстави обрання неналежного способу захисту, та, відповідно, права Клієнта залишатимуться порушеними.

✅ Результат
Завдяки адвокатам TOTUM LF Верховний Суд сформував судову практику стосовно можливості визнання договору оренди земельної ділянки укладеним після спливу більш ніж 10 років з моменту прийняття рішення органом місцевого самоврядування про надання відповідної земельної ділянки в оренду, та захистив право добросовісного учасника на володіння землею.

Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку