23.03.2021
Ліквідація ТОВ: чому варто звернутися до професіоналів?

Товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ) є однією з найбільш поширених форм ведення бізнесу і саме тому багато юридичних послуг стосуються супроводу діяльності саме цієї організаційно-правової форми. На сьогодні в різних ресурсах можна знайти безліч інформації, в якій роз’яснюються питання реєстрації, встановлення на облік, загальних питань діяльності ТОВ. Однак не завжди можна знайти докладну і зрозумілу інформацію щодо його ліквідації.

Такий стан речей пов’язаний з декількома аспектами. По-перше, є різні варіанти проведення ліквідації (добровільна, через процедуру банкрутства тощо), які вимагають пильної уваги і розбору. По-друге, кожна процедура має тривалі терміни реалізації. Наприклад, якщо говорити про добровільну ліквідацію – її терміни в середньому складають пів року, оскільки необхідно зняти юридичну особу з обліку у всіх організаціях (податкова служба, Пенсійний фонд, Центр зайнятості – і це не весь список). По-третє, сама по собі процедура ліквідації ТОВ складається з безлічі етапів, кожен з яких має свої особливості – в разі помилки на якомусь із них затягується весь термін ліквідації.

Виходячи з цього, найбільш комфортним рішенням для учасників (учасника) ТОВ є звернення за юридичним супроводом до професіоналів, які вже мають досвід у веденні таких проєктів і зможуть гарантувати грамотне виконання всіх процедур. Слід зазначити, що в разі звернення до юристів вам буде надана юридична консультація, за результатами якої ви дізнаєтеся яким чином краще вчинити саме у вашому випадку, оскільки кожен випадок вимагає індивідуального підходу. Далі вам роз’яснять яким чином буде відбуватися процес і що від вас буде потрібно на кожному етапі. Це не означає, що ви будете постійно брати участь в процесі, однак будете розуміти що відбувається з ТОВ і чому це відбувається. Важливий аспект – спілкування з державними органами – теж буде надано професіоналам і ви будете позбавлені від «головного болю», що може виникнути в процесі розбору всіх вимог і інструкцій, а також – перевірок.

Ліквідація ТОВ є складним процесом, на успішне завершення якого буде потрібно багато зусиль і часу. Однак, якщо ви звернетеся до професіоналів – цей процес буде завершений в найкоротші з можливих терміни і з мінімальними витратами часу з вашого боку. Більш того, наявність грамотного юридичного супроводу в даному процесі гарантує вам, що ні в моменті ліквідації, ні після не виникне ніяких додаткових проблем.

Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку