02.08.2021
Оновлення та щорічне підтвердження інформації про бенефіціарів компанії

Бізнес буде зобов’язаний оновити та щорічно підтверджувати інформацію про бенефіціарів компанії.

З 11 липня 2021 року набирає чинності Наказ Міністерства фінансів України від 19.03.2021 р. № 163 “Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності”.

Що це означає для бізнесу?

 Всі юридичні особи, зареєстровані до моменту набуття чинності цим Наказом до 11 жовтня 2021 року мають оновити в Єдиний державний реєстр юридичних осіб (далі ЄДР) відомості про кінцевих бенефіціарних власників. Якщо інформація про бенефіціарів подана в зазначений строк, адміністративний збір не сплачується.

 Компанії будуть зобов’язані щорічно, починаючи з наступного року з дати реєстрації, підтверджувати відомості про кінцевих бенефіціарних власників. Наприклад, якщо юридична особа зареєстрована 15 червня, документи для підтвердження відомостей про бенефіціара потрібно подавати починаючи з 15 червня 2022 року. Строк подачі документів становить 14 календарних днів.

 При внесенні в ЄДР змін щодо юридичної особи, окрім інших документів, необхідно подавати державному реєстратору структуру власності компанії.

Які документи подаються?

 Заява про державну реєстрацію юридичної особи (при створенні чи внесенні змін) або Заява про підтвердження відомостей про кінцевого бенефіціарного власника.

 Структура власності компанії (схематичне зображення) з відображенням всіх осіб, що прямо чи опосередковано володіють компанією, а також всіх осіб, які незалежно від формального володіння мають значний вплив на керівництво юридичною особою чи здійснення останньою діяльності.

 Документ, що підтверджує реєстрацію в країні місцезнаходження юридичної особи-нерезидента – власника корпоративних прав компанії.

 Нотаріальна копія паспорту або іншого документа, що ідентифікує фізичну особу-нерезидента, який є кінцевим бенефіціарним власником компанії.

Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку