15.06.2021
Реєстрація юридичних осіб ТОВ/ФОП

Сьогодні багато хто воліє працювати на себе, ніж бути найманим співробітником. І це хороше рішення не лише з позиції особистісного та фінансового зростання, а й з міркувань того, що за часів карантинних обмежень в багатьох компаніях були проведені скорочення, а на ринку праці не так багато пропозицій і не всі вони передбачають хороші умови.

Побудова власного успішного бізнесу починається з такої простої речі як реєстрація ФОП або юридичної особи, наприклад, ТОВ, для створення якого буде достатньо одного учасника.

Реєстрація ФОП набагато простіша, в порівнянні з процедурою реєстрації ТОВ, однак також має свої нюанси. Для реєстрації ФОП вам достатньо лише заповнити та подати заяву державному реєстратору або нотаріусу, проте перед цим важливо врахувати наступні моменти:

• правильно підібрати КВЕДи, які повністю будуть охоплювати напрямки вашої діяльності;

• підібрати оптимальну систему оподаткування, а також коректно заповнити заявку на реєстрацію платником єдиного податку або ПДВ (за необхідності).

Реєстрація ТОВ на сьогодні також досить проста, однак для грамотного складання статутних документів компанії буде потрібна допомога фахівців. Загалом, процедура реєстрації ТОВ ділиться на кілька етапів:

1. так званий “підготовчий етап”, коли ви визначаєтесь з напрямками діяльності компанії, системою оподаткування, структурою органів управління та іншими важливими питаннями;

2. безпосередньо реєстрація ТОВ в державного реєстратора або приватного нотаріуса.

Також, у разі, якщо ви реєструєте ТОВ, в якому буде кілька учасників, можете укласти з своїм партнером корпоративний договір, в якому визначте найважливіші питання діяльності компанії, зможете “поділити” зони впливу, а також убезпечите себе на випадки виникнення корпоративних конфліктів.

Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку