30.04.2021
Як відкрити ТОВ з мінімальними витратами часу?

Відкриття власного бізнесу вимагає не лише продумати бізнес-план або концепцію, а й зареєструватися як суб’єкт підприємницької діяльності відповідно до встановлених законодавством процедурами. Більш того, при реєстрації слід враховувати безліч факторів: від назви до підключення електронної звітності в податковій. І кожен з цих моментів є важливою складовою для майбутнього успішного функціонування бізнесу.

Вже традиційно склалося, що найбільш поширеною організаційно-правовою формою для бізнесу стало ТОВ (товариство з обмеженою відповідальністю), оскільки має найбільш підходяще правове регулювання для розвитку майже будь-якої діяльності. З моменту винесення правового регулювання цієї юридичної особи в окремий закон – питання його використання та реєстрації, як і подальшої діяльності і вирішення корпоративних питань, стало простішим та зручнішим.

Як правило, процес відкриття ТОВ ділять на кілька етапів: інформаційний, підготовка і власне реєстраційні процедури. На першому етапі слід розібратися з наступними аспектами: назва, статутний капітал, види діяльності, управління (директор), система оподаткування. Всі ці аспекти варто продумати до того, як почалася підготовка документів, тобто – наступний етап. На етапі підготовки документів необхідно зробити протокол (рішення) про створення ТОВ, підписати статут, заповнити заяву за формою, встановленою законодавцем – в загальному, зібрати пакет документів, який необхідний для реєстрації ТОВ. Наступний етап – це безпосередня подача документів у відповідні органи й відкриття банківського рахунку.

Вся процедура відкриття ТОВ хоч і не складна, в порівнянні з іншими організаційно-правовими формами, такими як акціонерне товариство, наприклад, але вимагає витрат часу, вивчення законодавства, розбору особливостей податкового режиму тощо. Для того щоб мінімізувати витрати можна звернутися до фахівців – в юридичну фірму, яка надає послуги в супроводі реєстрації ТОВ. У такому випадку від вас буде потрібно бути присутнім при видачі довіреності, яка буде надавати юристу право представляти вас в державних органах, необхідних для реєстрації ТОВ і, при бажанні, в банку – для відкриття банківського рахунку та підготовки всіх необхідних документів.

У такій ситуації, відкриття ТОВ буде проведено максимально швидко (адже юристи знають всі особливості процедури і можуть оперативно підготувати всі необхідні документи), якісно і з мінімальними витратами часу з вашого боку. Використання послуг фахівців значно спрощує життя і дає гарантію якісного та безпроблемного функціонування ТОВ надалі. Більш того, юристи порадять які моменти необхідно врахувати, які види діяльності передбачити, яка система оподаткування буде найбільш підходящою для вашого виду діяльності.

Відкрити ТОВ, як згадувалося, не найскладніша процедура, але лише з фахівцями ви будете впевнені, що документи прийняті з першого разу, юридична особа буде зареєстрована з урахуванням всіх побажань з вашого боку та норм закону і в подальшому не виникне ніяких проблем через помилки в процесі реєстрації.

Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку