31.03.2021
Юридичний супровід бізнесу

У зв’язку з пандемією багато хто зіткнувся з необхідністю перевести бізнес з оффлайн формату в онлайн, а майже всі – з необхідністю розбиратися з юридичними питаннями, які виникли в зв’язку зі змінами правового регулювання діяльності підприємств. Слід зазначити, що юридичні послуги не стоять на місці і на даному етапі можуть задовольнити всі виникаючі запити. Більш того, в умовах пандемії і за необхідності слідувати вимогам державних органів, грамотний юридичний супровід може значно полегшити життя вам та вашому бізнесу.

Юридичний супровід бізнесу в більшості випадків залежить від запиту клієнта. Так, наприклад, можливий ситуативний супровід, що має на увазі звернення до зовнішніх юристів виходячи з ситуації, яка склалася. Прикладом може бути звернення до юридичної фірми для ведення та супроводу судової справи, яка виникла в результаті суперечок між партнерами. У такій ситуації, залучення фахівця зі сторони заощадить вам час та нерви для вирішення цієї ситуації.

Також юридичний супровід може мати на увазі надання окремих послуг, необхідних конкретному бізнесу або підприємству. В цьому випадку слід говорити про індивідуалізацію юридичних послуг та постановки на «конвеєр» юридичної рутини. Один із прикладів подібного супроводу: підготовка стандартних контрактів для бізнесу – юристи компанії будуть на постійній основі готувати проєкти договорів з партнерами. У такій ситуації і ви та ваші партнери будуть впевнені в якості підписуваного документа, що покладе основу тривалим бізнес-відносинам і заощадить час, який можна витратити на закінчення ще однієї угоди.

Хорошим варіантом для невеликого підприємства, яких багато в нашій країні, послужить абонентський (або пакетний) супровід бізнесу. Залежно від потреб та запитів, оплачується певна кількість робочих годин юристів, які займаються необхідною роботою. Подібна взаємодія допоможе уникнути виконання непрофільної юридичної роботи і дозволить витрачати час і зусилля на розвиток бізнесу, додасть впевненості, що бізнес функціонує відповідно до норм законодавства. Приємним бонусом в даній ситуації є також те, що юристи будуть тримати в курсі новин законодавства та можна буде вчасно провести необхідні дії, щоб бізнес був захищений і працював згідно з усіма правовими нормами.

Для більших підприємств можливо розглянути варіант комплексного супроводу бізнесу, який включає в себе не тільки підготовку необхідних в ході функціонування бізнесу документів, але і юридичний консалтинг, судовий супровід, участь в переговорах з партнерами та багато іншого. Такий варіант юридичного супроводу найбільш оптимальний, якщо є бажання максимально захистити бізнес, але в той же час заощадити сили і час для ведення бізнесу, а не занять юридичною роботою. Більш того, подібний супровід юристів стане запорукою впевненості в завтрашньому дні для будь-якого підприємства.

В цілому, варіантів юридичного супроводу бізнесу досить багато і при виборі варто керуватися виключно потребами конкретного бізнесу. Однак розуміння що мається на увазі під кожним видом допоможе визначити те, що виразно підійде вам.

Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку