13.05.2021
Юрист із земельних питань

Земельне право є однією з найскладніших галузей українського права, оскільки має досить розгалужену систему підзаконних нормативно-правових актів. За рахунок подібної структури, розібратися самостійно при виникненні будь-яких проблемних питань – непросте завдання. Земельні спори, як окрема категорія справ, складають велику частку спорів в судах загальною юрисдикції, що доводить необхідність звернення до професіоналів в сфері земельного права. Однак це не заважає земельному праву бути однією з найбільш привабливих галузей для інвестицій.

Варто зазначити, що юристи із земельних питань займаються не тільки спорами в сфері земельного права, а й супроводом угод, де предметом виступають земельні ділянки та нерухомість на них; захистом прав на земельні ділянки; супроводом підготовки документів із землеустрою; захистом порушених прав у сфері земельних правовідносин; визнанням недійсними різних рішень державних органів або ж угод тощо. Питання в даній сфері можуть бути найрізноманітнішими і наявність грамотного юриста, який має досвід вирішення земельних питань – це однозначна перевага для бізнесу.

Однією з найважливіших для клієнта послуг може стати консультація з питань земельного права, оскільки тільки професіонал зможе зрозуміло і докладно пояснити клієнту, яким чином найкраще вирішити виниклу ситуацію і які взагалі варіанти дій можуть бути. Важливо відзначити, що консультації бувають різні і можуть мати різні форми. Так, наприклад, консультація може являти собою роз’яснення з боку юристів будь-якого спірного питання, яке незрозуміле клієнтові. Також консультація може являти собою аналіз земельного законодавства та судової практики в питанні надання клієнту стратегій дій в певній ситуації. Більш того, консультація також може включати в себе ризики, які можуть виникнути при виборі тієї чи іншої стратегії. Зрозуміти яка консультація буде найкращою для кожної конкретної ситуації допоможе спілкування з юристом з питань земельного права, адже фахівець в іншій галузі навряд чи дасть об’єктивну оцінку питання і допоможе розібратися з можливостями рішень для конкретного бізнесу.

Більш того, саме з консультацій, швидше за все, почнеться рішення будь-якого питання, що виникає в земельному праві, адже спочатку – ґрунтовна підготовка, вивчення ситуації, законодавства і судової практики. Адже саме так працюють юристи юридичної компанії «Тотум». Незалежно від складності ситуації, що виникла – індивідуальний підхід, багаторічна практика і делікатний підхід допоможуть вашому бізнесу.

Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку