30.09.2022
Зміни стосовно державної реєстрації в умовах воєнного стану

Ведення бойових дій та тимчасова окупація на певних територіях України фактично унеможливили здійснення державної реєстрації права власності та державну реєстрацію юридичної особи.

Цю проблему усунув наказ Міністерства юстиції України № 3642/5 від 30.08.2022 р. «Про внесення змін до наказів Міністерства юстиції України від 28 березня 2016 року № 898/5 та від 25 листопада 2016 року № 3359/5» (надалі – Наказ), який вже набрав чинності.

✅ Так, Наказом передбачено, що в умовах воєнного стану та протягом одного місяця з дня його припинення або скасування на території АР Криму місто Севастополь, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Харківської, Херсонської області:

  • державна реєстрація права власності та інших речових прав на нерухоме майно буде проводиться незалежно від місцезнаходження такого майна;
  • державна реєстрація юридичної особи та громадського формування буде проводиться незалежно від місцезнаходження такої юридичної особи та громадського формування;
  • державна реєстрація юридичних осіб – релігійних громад, місцезнаходженням яких є місто Київ або Київська область, проводиться уповноваженими суб’єктами державної реєстрації міста Києва та Київської області.
Ефективні юридичні рішення для бізнесу

    Залишити заявку