15.02.2023
Кейс: будівництво в історичному ареалі міста.

Перед початком виконання будь-яких будівельних робіт фахівці, зокрема, розробляють проєктну документацію, отримують дозволи компетентних органів влади. Інколи такі підготовчі дії блокуються.

✅ Суть звернення:

Клієнт звернувся до нас за допомогою через те, що Міністерство культури та інформаційної політики України не тільки зволікало з погодженням проєктної документації на будівництво, але врешті відмовилося це робити, чим поставило під загрозу реалізацію проєкту вартістю 85 млн доларів США.

✅ Що було зроблено
Наші адвокати захистили права забудовника в судовому порядку шляхом правильно обраного ефективного способу судового захисту. Суд першої інстанції, з висновками якого погодився апеляційний суд, прийшов до висновку про відсутність належним чином затверджених меж історичного ареалу міста Києва, меж та режимів використання зон охорони у місті Києві та визнав, що не існувало підстав для відмови забудовнику в погодженні поданої ним проєктної документації.

Важливо пам’ятати, що у таких справах є принцип мовчазної згоди, згідно з яким, якщо відповідним органом не було дотримано строку погодження проєктної документації, то таке погодження відбувається автоматично.

✅ Результат
Адвокати TOTUM LF допомогли Клієнту продовжити реалізацію містобудівного проєкту, який був зупинений незаконною відмовою суб’єкта владних повноважень погоджувати проєктну документацію та видати дозвіл на проведення земляних робіт.

Skuteczne rozwiązania prawne dla biznesu

    Wyślij prośbę