04.05.2023
Початок відродження індустріальних парків?

З початком повномасштабної війни в Україні багато процесів в економіці зупинились. Однією з таких зупинок була заборона капітальних видатків з місцевих бюджетів.

Однак, розуміючи необхідність залучення інвестицій Кабінет Міністрів України Постановою №335 від 18 квітня 2023 року дещо пом’якшив такі обмеження.

Постанова внесла зміни до пункту 19 Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану. Відповідні зміни стосуються і індустріальних парків. Уряд дозволив органам місцевого самоврядування використовувати кошти місцевих бюджетів для виготовлення проектної (проектно-кошторисної) документації на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, необхідних для створення та функціонування індустріального парку.

Зацікавлені в таких змінах перш за все самі місцеві ради, адже індустріальні парки це розвиток промисловості регіону. Та, відповідно і додаткові надходження до місцевих бюджетів та робочі місця.

Хоча ці зміни стосуються лише можливості фінансування розроблення проекту будівництва інфраструктурних об’єктів, але це все ж ще один позитивний момент. Він допоможе підштовхнути до розвитку мережі Індустріальних парків в Україні.

Звичайно, в умовах повномасштабної війни інвестування в індустріальні парки може бути досить ризикованим. Але ризик є виправданим, оскільки це формує міцний фундамент для відновлення економіки, зважаючи на те, що держава всіляко підтримує таку діяльність та надає митні, податкові та певні фінансові стимулювання.

Skuteczne rozwiązania prawne dla biznesu

    Wyślij prośbę