31.05.2022
Поновлення строку договору оренди землі під час війни

Розуміючи необхідність забезпечення продовольчої безпеки країни, нормотворці закріпили в законодавстві положення про автоматичне поновлення на 1 рік договорів користування землями сільгосппризначення.

✅ Що ж із поновленням договорів оренди земельних ділянок іншого призначення?

Тут усе без змін. Поновлення таких договорів оренди землі регулюється «старими» нормами.

Якщо договорів укладено до 16.07.2020 року або пізніше, але земельна ділянка публічної форми власності незабудована чи приватний власник не надав вам права щодо автоматичної пролонгації, з метою дотримання норм законодавства та умов договору оренди рекомендуємо зробити наступне:

1️⃣ Здійснити інвентаризацію укладених вами правочинів, в т.ч. на предмет строків, яких необхідно дотриматися орендареві для виявлення бажання поновити такий договір.

2️⃣ Підготувати завчасно лист-повідомлення про поновлення договору оренди та необхідний пакет документів.

3️⃣ Повідомити орендодавця про поновлення договору оренди землі шляхом подання відповідного листа-повідомлення разом із пакетом документів.

❗️ Увага! Подати відповідні документи можна безпосередньо орендодавцеві, або за допомогою засобів поштового зв’язку.

Не рекомендуємо сподіватися на розуміння та милість орендодавця та лояльність бюрократичної машини у разі порушення зобов’язань. Саме дотримання користувачем землі визначених законом чи договором оренди строків та процедури може буде вирішальним аргументом для прийняття орендодавцем позитивного рішення щодо подовження відповідних орендних відносин, а за необхідності створить передумови для поновлення договору оренди землі в судовому порядку.

Skuteczne rozwiązania prawne dla biznesu

    Wyślij prośbę