25.04.2023
Спори у сфері договірних правовідносин

Доволі поширеною є практика, за якої з метою отримання земельної ділянки у власність клієнтам пропонують укласти угоду про сплату авансового платежу за придбання землі, а вже потім, на виконання цієї угоди, набути на позаконкурсних засадах право власності на землю на території міста Києва.

Втім, здавалося б на доволі просту та зрозумілу процедуру, виникають ситуації, за яких Головне управління земельних ресурсів виконавчого органу Київради (КМДА)/Департамент земельних ресурсів виконавчого органу Київради (КМДА) не поспішали виконувати взяті на себе зобов’язання щодо виконання вимог підписаної угоди.

✅ Суть звернення:
В результаті бездіяльності відповідних органів права та законні інтереси Клієнта були порушені на роки (як свідчить практика протермінування сягало 12 і більше років). З плином часу інтерес Клієнта в отриманні земельної ділянки минув і за таких обставин постало питання в поверненні уже раніше сплачених коштів.

✅ Що було зроблено
Адвокати TOTUM LF звернулися до суду із належною доказовою базою та обґрунтуванням позовних вимог успішно здійснили захист прав Клієнта у судовому порядку.

✅ Результат:
Вдалося досягнути розірвання угоди та стягнути авансовий внесок у сумі близько 3,5 млн грн на користь Клієнта.

Skuteczne rozwiązania prawne dla biznesu

    Wyślij prośbę